Het starten van seeds indoor when you don't need to

Het starten van Seeds Indoor When You Don't Need To.

Als tuinman en tuinschrijver, Ik zou moeten beginnen met zaden in het huis. Ik bewaar alle kleine zes-packs van de zaailingen die ik koop in de tuinwinkel, met het idee van het planten van een paar zaden in elk. Maar rondlopen om het planten van zaden in het huis is een geheel ander ding.

De paar keer dat ik heb geprobeerd mijn eigen groenten of kruiden te starten, ben ik gezegend met succes. Maar het heeft me niet gemotiveerd om de procedure heel vaak te herhalen.

Het starten van zaden binnen heeft veel voordelen, en ik kon er een half uurtje over kletsen zonder te stoppen. Dat komt door alle artikelen die ik over de jaren heb geschreven over waarom en hoe te beginnen indoor zaden.

Ten eerste, het kopen van zaden is altijd goedkoper dan het kopen van zaailingen. En je krijgt veel meer planten uit een pakket van zaden dan je doet uit een zes-pack van zaailingen. Ten tweede, in veel gebieden, moet je wachten tot zaad buiten tot de laatste vorst van de lente is verleden. Dat betekent dat het starten van zaden binnen kunt u uw reguliere groeiseizoen verlengen en kiezen voor gewassen die een langer seizoen nodig hebben dan degene die uw regio biedt.

En toch, dit is niet erg verleidelijk als je een Californische tuin in San Francisco hebt.

Het duidelijke feit is dat voor alle natuurlijke bedreigingen we geconfronteerd denken aardbevingen, wilde branden en stijgende zeewater vorst is nooit een zorg.

Dat betekent dat als ik wil een voorjaar gewas van.

Ik plant de zaden op elk moment van september tot februari. Als ik wil een voorjaar vegetarische tuin, kan ik planten de zaden recht in de tuin bed in de late winter. Er is niet langer groeiende seizoen te winnen door binnen te planten. Dus de waarheid is, ik meestal dont.

Ondanks deze bekentenis ga ik je vertellen over mijn indoor-seeds systeem. De paar keer dat ik persoonlijk begonnen zaden binnenshuis, kwam ik met mijn eigen systeem en het werkte briljant. Het vereist een grote plastic container zoals voorgewassen sla komt in de supermarkt en een zes-pack dat zaailingen worden verkocht in.

Je vult het zestal met potgrond, drukt drie of vier zaden in de grond van elke eenheid van de zes-pack, plaatst het zes-pack in de lege slacontainer. Besproei elk klein apparaatje, sluit het deksel en plaats het op een vensterbank die licht krijgt. De slacontainer werkt als een kleine kas, waardoor de zaden warm en luchtvochtig blijven.

Als de zaailingen zo groot zijn dat ze tegen het deksel van de slacontainer botsen, laat hem dan open. Zodra de zaailingen drie centimeter hoog zijn met goed ontwikkelde wortelsystemen, druk dan op de bodem van elke zes-pack unit voor een gemakkelijke transplantatie.

Blader tientallen van Onze GRATIS Tuinieren Gidsen vandaag.

Of uw droomtuin is een huisplant heiligdom, een overvloedige moestuin, een bestuiving paradijs, een helder en gedurfd bloembed, of een achtertuin oase.

heeft de perfecte tuingids alleen voor u.

Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot meer dan 3 dozijn van onze volledig gratis en volledig uitgebreide gidsen om uw droomtuin te kweken.

Many different Canna varieties exist, and some of them are resistant to a certain type of disease.

This beetle feeds on the part of the leaves between the veins.

Canna prefers light sandy-loamy soils, but can also grow on heavy soils, as far as they are not wet. ) has been recorded to affect stored rhizomes. Due to the use as a food crop and relatively low diseases and pests pressure. Sommige canna’s hebben er veel last van andere minder. Het balkon is op de 4de verdieping, graag een antwoord, ik zou hem niet graag verliezen, want hij is zo mooi, b v b mijn dank, grtjs Nel de Cock. The plant prefers a mean annual rainfall between 1,000 - 4,500 mm, but it can tolerate 500 - 5,000 mm per year. About six months after planting, the crop can be harvested.

Jong nog opgerold blad wordt soms aangevreten door slakken maar cannas hadden tot voor kort verder nauwelijks last van ongedierte.

Rhodochiton atrosanguineus                  . De canna is een (sub)tropische plant met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen. Ik zet mijn gewortelde en tot planten gegroeide Cannas in het voorjaar (mei, juni) in een grote pot waarin ik eerst een plastic zak heb geplaatst. In rural areas in Colombia, the recently harvested rhizomes are packed up in sacks and transported to the processing site. The starch is also suitable for baking. can also be propagated by seeds. Tegenwoordig worden ze soms getroffen door het cannavirus,waar tot op heden nog niets aan te doen is. Zet de potten op een warme, lichte plek en geef zodra de groei begint regelmatig water. Wel een enorme kluit gekregen met allemaal rhizomen en ook al uitlopers met prachtig tropisch groen blad.

Ik heb deze Canna in een ruime pot gezet en al die tijd genoeg water gegeven.

In Nederland kan de Canna indica 'Durban' niet zonder verzorging overleven. as may be true of other similar root crops such as. Many plants previously offered as. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Onze canna generalis heeft dikke groene puntige balletjesvaan de uitgebloeide bloem Zijn dit de zaden??. Er is niet veel bekend over de ziekte. Dit is een grote soort van de Canna types, met grote op bananen lijkende groene bladeren, met een rode nerf en steel. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. yield is about 2 - 5 tons per hectare and can reach up to 10 tons per hectare.

Cannas zullen langer bloeien wanneer de dode bloemen steeds worden verwijderd.

Sommige soorten hebben donker of gestreept loof en geven de border een tropische tintje. The pit is then filled with dirt and the achira is slowly baked underground. Ook tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om regelmatig bij te mesten. Op een koele, droge plek houd het zaad lang zn kiemkracht behouden. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Compacte groeiwijze, dus geschikt voor in een pot.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica informatie

"The gardener's guide to growing canna".

Daar staan ze niet te licht en vorstvrij.

Canna indica 'Durban' of Indisch bloemriet - Informatie:. Met werkhandschoenen aan lukt dat wel. De bladeren zijn erg decoratief. Forse cultivar met grote groene bladeren en helderrode, gladioolachtige bloemen. became an important food source. Heeft veel vocht nodig om goed te kunnen groeien. Bruin gestreept blad, de jonge bladeren neigen naar roze. The petals and staminodes are usually yellow to red.

The seeds are hard enough to shoot through wood and still survive and later germinate.

Ik wil graag Canas plaatsen voor een hek. but thrives in temperate, tropical or subtropical mountain climates, between 1,000 and 2,000 meters above sea level; at an average temperature of 14 to 27 °C and minimum annual rainfall of 500 mm and up to 1,200 mm. Ze worden hier in 3 groepen verdeeld:. Ook kan de Canna (mits goed nat gehouden) in een pot op het terras gezet worden. known as the worst pest for this plant and primarily found in the Southern United States. is reportedly naturalized in Austria, Portugal, Spain. Bloemen worden er binnenshuis meestal niet gevormd. 21 cm long, red or yellow-orange, except in some cultivars, 4. Na de zomer haal ik ze uit de pot en verdeel de kluit in potzame stukken.

Ze zijn er in soort en maten, kleintjes van minder dan een halve meter tot reuzen van 2-3 meter.

Cannas kunnen ook het hele seizoen in potten op bijvoorbeeld het terras groeien, dan is een 10 liter pot is een goede maat hierin kan zich een flinke bos ontwikkelen. Lees hier onze volledige Privacy- en cookieverklaring. Zwarte stengels en donkergroen blad met en donkere nerven en randen. De Canna indica 'Durban' sterft af in de winter. The surface of the rhizome is carved by transverse grooves, which mark the base of scales that cover it; from the lower part white and apex rootlets emerge, where there are numerous buds, the leaves sprout, the floral stem and the stems. Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend). Cannas kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden waarbij je zorgt voor minimaal 1 liever 2-3 groeipunten per stuk.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen