Brian minter: ons lange tuinseizoen is zojuist begonnen

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is zojuist begonnen.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox zijn uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is net begonnen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is net begonnen.

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is net begonnen.

Als iemand die nooit zijn tuin plant tot eind juni, wil Brian Minter u verzekeren, we hebben een lang seizoen voor de boeg, en er is tijd voor alles om te gedijen en te rijpen.

Hoewel technisch gezien een fruit, tomaten zijn de nummer één favoriete tuingroenten.

Recensies en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kunnen een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Nou, dit is het Mei lange weekend wanneer, traditioneel, de meeste Canadese tuinders planten de meerderheid van hun voedselgewassen. Het is vrij griezelig hoe vergelijkbaar de hoge en lage temperaturen zijn in ons land, zelfs als we kijken naar het noorden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Dankzij de april warme spreuk, veel mensen in Zuid-B. Of het nu uit de vroege milde temperaturen of de COVID-19 pandemie, of beide, de vraag naar warmte-liefhebbende tomaten en paprika's is door het dak. Het maakt me grinniken een beetje omdat de intensiteit is gelijk aan de wc-papier rush van een jaar geleden.

We verontschuldigen ons, maar deze video is mislukt om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is net begonnen.

Als iemand die nooit plant zijn tuin tot eind juni, laat me u verzekeren, we hebben een lang seizoen voor de boeg, en er is tijd voor alles om te gedijen en volwassen. Zowel zaden en transplantaties zullen veel sneller groeien met langere daglicht uren en warmere dag en nacht temperaturen.

Wat betreft de beschikbaarheid van zaden en planten, is er een redelijk aanbod in de tuinwinkels in de provincie. Vanwege de hoge vraag, zaaibedrijven zijn momenteel het uitzetten van zaad racks en groente kwekers produceren tweede en derde gewassen van starter planten. Als je niet kunt vinden uw gewenste variëteit, zijn er veel grote alternatieven.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Laten we beginnen met de grote drie warmte liefhebbende groenten.

1 favorieten, en ze vallen in vier categorieën. Onder de vroege-rijping groep Early Girl en Ultra Girl (Stokes Seeds) behoren tot de beste. Als transplantaties, ze rijpen in ongeveer 60 dagen en zijn de eersten die rijpen in juli. Super Fantastic, Celebrity en Champion zijn geweldige alternatieven. Voor de beste smaak, zorg ervoor dat ze volledig rijp zijn voor het oogsten.

Cherry tomaten rang volgende in populariteit. Lang groeiende Sweet 100 en Sweet Million produceren grote hoeveelheden beet-size vruchten die rijpen in ongeveer 60 tot 65 dagen, gevolgd door Sun Sugar, Sun Gold en Sweet Gold, drie zeer smaakvolle gele rassen. Druiventomaten zijn ook sprong in populariteit. De druivenvormige vruchten van Red Grape en Juliet rijpen in 65 dagen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

De vraag naar grotere snijtomaten is nog steeds enorm. Terwijl iedereen de naam Beefsteak kent, zijn de verbeterde spinoff rassen, zoals Big Beef, Beefmaster, Better Boy en Big Boy, prachtige grote snijsoorten.

In de afgelopen jaren is de interesse in het kweken van tomaten in containers exponentieel gegroeid. De spillover rassen, zoals Tumbler, Tumbleling Tom Red en Tumbleling Tom Yellow, zijn veruit de leiders voor opknoping manden en potten.

Vandaag zijn er letterlijk meer dan 100 tomatensoorten, waaronder La Roma en San Marzano pasta rassen en de vele lange seizoen, smaakvolle erfgoed tomaten. Dus, je hebt duidelijk een breed scala aan keuzes.

Pepers komen in een breed scala aan vormen en kleuren, en ze houden van warm weer.

Pepers zijn recht op de hielen van tomaten in termen van populariteit. Hoewel hete pepers trending zijn, zoete bell types (groen, rood, oranje, geel en chocolade) zijn nog steeds Nee. Zoete Hongaarse pepers zijn niet alleen zoet, maar ook ongelooflijk veelzijdig voor het bewaren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Onder de hots, jalapenos zijn de bekendste, maar de iets mildere Anaheim, Ancho en Poblano worden steeds populairder. De licht hetere Serrano types vallen ook binnen het comfortabel warme bereik. Ze rijpen allemaal in 70 tot 80 dagen.

Interesse groeit in super hete pepers, zoals Habanero, Scotch Bonnet, Ghost Chili, Caribbean Red en Carolina Reaper. Ze duren allemaal veel langer ongeveer 120 dagen om te rijpen. Je moet heel voorzichtig zijn bij het omgaan met deze ongelooflijk hete rassen, vooral als je kinderen hebt.

Zoals tomaten, zijn er meer dan 100 soorten pepers. Velen zijn uniek, en hebben allemaal verschillende hitteniveaus. Om erachter te komen welke het meest geschikt zijn voor uw smaak, Google the Scoville Scale, een systeem dat de hitte van verschillende pepers meet.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Zoals alle komkommers, Salad Meer Bush vindt het warm.

Komkommers ronden de top drie warmte-liefhebbers, en ik breek ze af in vier van de meest populaire categorieën. Voor eenvoudige snijsoorten, de oude Marketmore types zijn prima, maar er zijn een aantal enorme verbeteringen. Bitter-vrije rassen, zoals Sweet Success en Slice More zijn boerloze types.

English Telegraph en andere zogenaamde lange Engelse soorten boerenloze komkommers zijn erg geliefd, maar eerlijk gezegd hebben de Japanse boerenloze rassen, vanwege hun gemakkelijk te kweken en super smakelijke vruchten, deze niche echt overgenomen, vooral varianten zoals Tasty Green, Burpless Supreme en Burpless 26.

Vandaag zijn er zo veel grote augurksoorten. Cross Country, Pioneer en Homemade Pickles zijn enkele van de oude betrouwbare, maar de nieuwe augurken zijn bitter-vrij. Met beitsen rassen, dit is minder van een probleem.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Komkommers voor het kweken in containers zijn zeer veel in vraag, en Spacemaster, Patio Snacker en Bush Pickle zijn ideale kandidaten. Snelgroeiende en vroeg-matureren, ze presteren mooi in containers, vooral als ze worden getreuzeld.

En dan zijn er de specialiteit komkommers, zoals Perseus en Picolino, twee korte, boerloze gastronomische types en de oudere, Midden-Oosterse zoete rassen, zoals Ishtar en Babylon die hebben nogal een volgende.

Als je veel ruimte hebt, kun je misschien de cucamelons van de bijtmaat proberen die eruit zien als miniatuur watermeloenen. Ze zijn leuk om alleen of in een salade te eten maar kijk uit hoe de planten de neiging hebben om te spieren en nemen meer dan hun aandeel in het grondgebied.

Terwijl de temperatuur blijft opwarmen, zal het snel tijd zijn om de serieuze warmte liefhebbers, zoals aubergines, pompoenen en meloenen te planten. Aubergines groeien in populariteit als we beginnen onze waardering van gerechten uit de hele wereld uit te breiden. Met squash, zijn er zowel zomertypes, zoals courgettes, en wintertypes, zoals boterbloem, acorn en boternoot.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Omdat ze een lang groeiseizoen (80 plus dagen) nodig hebben, starten meloenen in containers om ze vrij groot te laten groeien voordat ze naar buiten gaan. Op een zeer hete plek kunnen we grote meloen, honingdauwen en babywatermeloenen kweken.

Al deze warmte-liefhebbende, zomerse planten eerst moeten worden geacclimatiseerd buiten. Voor een paar dagen, plaats ze op een plek die is uit de zon en wind. Dit zal dan helpen tolereren elke variabele weersomstandigheden.

Er is nog veel tijd in de komende twee tot drie weken om deze tuin favorieten te planten, en er blijft goede beschikbaarheid in de meeste tuinwinkels. Dus, mensen, de tijd om te krijgen planten.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Ons lange tuinseizoen is net begonnen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Probeer een verschil te krijgen van 2 tot 6cm.

1963 Press Photo Cannas plants damaged by late December freeze in New Orleans.

Canna Artificial Silk Tree Home Decoration Nearly Natural 6’ Realistic Plant. Cannas geef je niet te snel teveel mest. Verwijder voor het oppotten of planten oude stengels en dode wortels weg en snijd de wortelstok meteen ‘op maat, dan kun je ze gemakkelijk oppotten. Rhodochiton atrosanguineus                  . Ook in de tuin zijn sommige cannas bruikbaar als oeverplant.

Staat hij buiten, dan is het op zich is het niet een probleem om hem in de zomer te verpotten, maar in de herfst en winter raden wij wel af, omdat hij dan niet de kans krijgt om optimaal door te wortelen en goed te groeien.

Voorkom dat de bloemen nat worden bij het water geven dan blijven ze langer goed. Dit is erg afhankelijk van de soort die u heeft en welke variant. Gebruikt u vulcastrat met een watermeter? Dan gelden er hele andere watergeef regels! Met dit systeem dient u eenmaal per week water te geven aan de palm totdat de watermeter beweegt. De canna moet de hele zomer flink water hebben en goed van voeding worden voorzien, vooral in de groeifase. Van deze soort is er ook een variant (rubra/rubrum) met volledig rode bladeren. Koop nooit slappe of uitgedroogde rhizomen, zorg ervoor dat je de wortels kunt bekijken en informeer of de planten virus vrij zijn. Vul deze laag aan met wat mediterraanse voedingsgrond. Dan heb je waarschijnlijk geluk gehad, want meestal vriezen ze dood. Besproei de canna wekelijks in de lente/herfst, of 's zomers in de avonden, met water.

Pas de hoeveelheid water aan totdat hij tussen 2 en 5 dagen na de bewatering nog licht vochtjes aanvoelt, en na 5 dagen bijna droog.

Cannas kunnen ook het hele seizoen in potten op bijvoorbeeld het terras groeien, dan is een 10 liter pot is een goede maat hierin kan zich een flinke bos ontwikkelen. De grond mag echter niet uitdrogen. How to plant Canna Rhizomes - planting instructions. De zaadjes zijn enorm klein, ongeveer grootte van kiwizaadje. Dit verschil zorgt ervoor dat het water niet van de kluit afloopt wanneer u water geeft. Cannas kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden waarbij je zorgt voor minimaal 1 liever 2-3 groeipunten per stuk. Dat zijn zaaddozen waarschijnlijk zonder bruikbare zaden. Na de zomer haal ik ze uit de pot en verdeel de kluit in potzame stukken. ik heb 2 grote planten met groen blad en rode bloemen in huis.

Canna Boost 250ml Bottle - Powerful Plant Bloom Booster, Aroma & Weight Enhancer.

De zaden zijn zo groot als erwtjes en bikkelhard.

Een van de beste gevlektbloemige cannas. Heeft smal groen blad en vrij kleine irisachtige bloemen die smalle trossen vormen. Yellow Canna w Waves - Hawaiian Floral Plants - Robin Altman Metal Tin Sign Art. Als je de cannas met pot en al had ingegraven, de potten uit de grond trekken, Er blijven gaten achter die je kun vullen met een (even grote) pot met voorjaarsbollen of winterplanten. Pretoriais een van de synoniemen van Straita, terwijl soms de Stuttgart ook onder deze naam te koop is. Of bewaar ze donker en koel net als de cannas uit de tuin. De bloemen verschijnen meestal vanaf half juli en ze kunnen daarmee doorgaan tot de eerste nachtvorst.

Heb je de Canna buiten of binnen staan, buiten in de warmte krijg je wel nieuwe knoppen en scheuten met bloemen?.

Als ze er wel in zitten zijn het harde bolletjes 2-4 mm in doorsnede. In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien. Tropicalismo!: Spice Up Your Garden with Cannas, Bananas, and 93 Other Eye-Cat. Bloemen worden er binnenshuis meestal niet gevormd.

Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water.

Paul Popper vintage photo, CANNA FLOWERS (cannaceae) Gelatin Silver Print. De grote soorten wil ik als haag gaan gebruiken, voor privacy op het terras. Ze zijn er in soort en maten, kleintjes van minder dan een halve meter tot reuzen van 2-3 meter. Met dit in gedachten, dient men de planten gedurende de hele zomer te bevochtigen als de regenval minder is dan 2,5cm per week. Canna wortelstokken prefereren een constante, vochtige grond. In zonnige zomers gaan ze daarmee door tot de eerste nachtvorst.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant verzorging

- Tropicalismo!: Spice Up Your Garden with Cannas, Bananas, and 93 Other Eye-Catch.

Snij in het najaar, als de vorst het gebladerte heeft gedood, de Canna planten terug tot 15cm hoogte.

Wanneer hij altijd binnen staat, maakt het niet uit wanneer hij verpot wordt. Een forse groeier die vrij hoog wordt. Mocht u uw Canna nog dat beetje extra luxe willen geven, dan raden wij ook nog aan Florentus aan te vullen met Ultra focus. Omdat de planten niet bestand zijn tegen vorst, kun je de wortelstokken pas na half mei in de volle grond planten. Maar het geldt dus niet alleen voor de bladeren.

Forse, groenbladige canna met heldergele bloemen.

Snijd de bodem voor het grootste deel uit de pot zodat de wortels de ruimte hebben. Goed verzorgen, veel water, eens in de week bemesten, en je hebt de rest van het jaar prachtige planten met prachtige bloemen. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. Seeds Beautiful Canna Indica Lily Flower Plant Garden Home Bonsai Pots 100 Pcs. ik was van plan na de eerste nachtvorst en het afsterven van de bladeren de planten af te snijden en het wortel gedeelte te laten zitten en af te dekken zodat de vorst er niet aan kan,is dit een goed ideee of moet de plant gerooid worden om te overwinteren,graag even je meningomdat jij al 4 jaar cannas teelt. In pot gekweekte cannas kun je met pot en al laten overwinteren op een vorstvrije, droge plek bij een temperatuur van minimaal 9 graden. Behalve delen kun je Cannas ook zaaien. Het afvijlen of afschuren van de zaden lukte niet. In de volle zon wordt de plant veel minder bont.

For more recent exchange rates, please use the.

Heeft veel vocht nodig om goed te kunnen groeien. Cannas kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden. Goed voeden van de canna bloemriet is belangrijk. Voor bijna alle planten is water geven een belangrijk onderdeel voor de plant om te overleven en te groeien. Verpotten van de Canna, waarom en wanneer?. Ze hebben dit jaar wel zomers gebloeid, ik heb de uitgebloeide bloemen verwijderd maar geen herbloei helaas. 1831,TURPIN ORIGINAL ENGRAVING FINE ANTIQUE WATERCOLOURING MEDICINAL CANNA XWG.

Voelt hij na 5 dagen erg nat aan, wacht dan totdat het bijna droog is en giet opnieuw, maar verminder de hoeveelheid.

Compacte plant die lijkt op Lucifer. Canna’s zijn zeer tolerant voor wat betreft de grondsoort en vochtigheid. Ook moeten ze bij een plek in de wind sneller naar binnen. Natuurlijk moeten we dit voor zijn.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen